Uitslag D1 ronde 3, 13 januari 2008 in Schijndel

Zondag 13 januari was het een drukte van belang in het Schijndelse zwembad De Molen Hey. De derde ronde van de D1-competitie stond namelijk op het programma, en behalve de 39 zwemmers van thuisclub Neptunus’58 waren ook de Dommelbaarzen uit Vught, Hieronymus uit Roosendaal en de Vennen uit Dongen naar Schijndel afgereisd. De zwemmers van Neptunus ’58 behaalden in 88 starts precies 50 persoonlijke records (57 %) en 4 clubrecords.

Er werd verschillende keren binnen een limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen gezwommen. Op de 50 vlinder gebeurde dat door Anouk van Lokven en Mark van Dinther en zwom Shirley Voets de reservelimiet. Die laatste zwom ook op de 200 wissel een reservelimiet. Linda Schellekens tenslotte zwom binnen de limiet op de 200 school in een nieuw clubrecord. Nieuwe clubrecords waren er ook voor Esra Pennings (50 vlinder), Luke van Hamond (eveneens 50 vlinder, het oude record stond op naam van John Verhagen) en Elke Schellekens (200 rug).

Tijdens de wedstrijd werden er vijf estafettes gezwommen. De 4 x 100 wissel met Gijs Verhagen, Mark Schellekens, Roel vd Kleij en Rick van Hamond werd 2e. Diezelfde heren wonnen aan het einde van de middag de 4 x 100 vrij met bijna 15 seconden voorsprong. Winst in een nieuw estafetterecord was er voor de 4 x 25 school met Luke van Hamond, Lara vd Ven, Jeroen van Dinther en Bente van Bergen. Ook de 4 x 50 wissel met Elke Schellekens, Anouk van Lokven, Esra Pennings en Anouk van Helvoirt zwom een nieuw estafetterecord. Zij werden 3e. De 4 x 100 wissel (Evalie Hovers, Lisa Smits, Anouk van Helvoirt en Bente van Bergen) werd eveneens 3e.

Acht van de 27 programma’s werden gewonnen door een lid van Neptunus ’58. Verder werden er 9 tweede plaatsen en 5 derde plaatsen behaald.

Behalve de hierboven genoemde toptijden werd er weer een groot aantal persoonlijke records verpulverd. Lisa Smits liet de grootste verbetering zien: op de 100 rug was ze maar liefst 12 seconden sneller dan ooit. Op diezelfde afstand was Luuk van Helvoirt 10 seconden sneller dan ooit, Demi van Os en Daphne Voets 8 seconden en Manissa vd Brand ruim 5. Op de dubbele afstand was er voor Mark Schellekens een pr van bijna 5 seconden. Jeroen Trimbach tekende op de 50 vlinder voor een pr van bijna 5 seconden en vervolgens ook nog voor een pr van ruim 2 seconden op de 50 vrij.

Uitslag, foto's en tussenstand

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'